söndag 19 juni 2016

Aska BBQ, vinodling i Halland och Farmelodge, kan det va nåt?

Inte samma fantastiska väder som de senaste helgerna men ändå tillräckligt bra för att förflytta sig från hemma till Halland.

Vi startade med Varberg som vi tycker är en mysig stad och som vi åker till med jämna mellanrum. Senast vi var där var i slutet av februari och då inhandlade jag en blus som när jag väl skulle använda den några veckor senare visade sig ha stöldlarmet kvar, fy va irriterad jag blev. Så det var faktiskt blusen som gjorde att vi åkte till Varberg nu, jag vill nämligen kunna använda min blus.

Det finns mycket spännande i matväg i Halland att upptäcka, små spännande restauranger, lokala odlare mm.

Vi besökte Warbergs Tomater som odlar ekologiskt i växthus. De hade massor av olika tomater och mycket annat spännande också. En stor påse med tomater fick komma med hem tillsammans med örter av olika slag.

Efter detta åkte vi vidare till Strömma Farmelodge i Tvååker, ett häftigt ställe med både B&B, cafe och butik med fokus på inredning. Allt i en lantlig och lite "sleten" stil som jag gillade. I sommar har de också uppträdanden. Vi fikade inte här så nu började vi bli ordentligt hungriga.

Nästa stopp var därför Aska BBQ, Lisa Lemkes nya place. Här var det också lantligt och shabby i en härlig stil. Dessutom jättegod mat om man gilla röksmak vill säga. Redan när vi klev ur bilen kändes doften av BBQ.

Granne med Aska odlar de vin, vet inte vilken druva och om de börjat göra vin ännu men fältet var välskött. Just precis då satte min längtan till Languedoc in på allvar, nu är det snart dags att titta på riktiga vinfält, förlåt Halland men det är inte riktigt detsamma.

Väl hemma blev det grillad entrecote från naturbetesdjur och en härlig tomatsallad. Vinet var underbart, från Domaine du Méteore i Faugères.Några av alla sorter som fanns på Warbergs tomat
Strömma FarmlodgeStrömma FarmlodgeDukning på Strömma FarmlodgeUppträdanden i sommar på Strömma FarmlodgeRostigt kan vara väldigt fint.Mera rost!Mycket att välja på.Maten kommer på en bricka och så delar man.Stora rökar som är hembyggda om jag förstod rätt.Vinfältet.För att alla skulle vara riktigt nöjda med dagen blev det lite tittande på pippifåglar också vid Galtabäck. Undra om man ser fler fåglar med två kikare?Sallad på gula tomater med god olivolja och svart salt passade utmärkt till det grillade köttet.


Les Lyrides från 2009, 100% Syrah. Doft av mörka bär och varma örter och en tydlig fatkaraktär. Smaken av mjuka tanniner och lagom mycket fatkaraktär gjorde att vinet var perfekt till det grillade köttet.

En bra helg men nu längtar jag till Frankrike, men först skall vi fira Midsommar med både I&I  och A&H hos vänner på Orust. 
5 kommentarer:

 1. Vinodling i Halland. Det har jag med - i ännu mindre skala, och äppelvin då då. Stort EM-pådrag i la France ett tag till.
  Ha det gött!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktist aldrig smakat äppelvin. Cider är ju gott om det inte är för sött.

   Radera
 2. Har ni kvar av Les Lyrides? Det är ett gott vin.

  SvaraRadera
 3. Hade en flaska hemma, ev finns någon mer kvar i Frankrike. Vi har lite dålig koll.

  SvaraRadera