söndag 2 november 2014

Härliga London

London är alltid London och förra helgen tillbringade vi där i ett riktigt brittsommarväder. Men även i London söker sig gärna mitt fokus och hjärta till Frankrike och det franska. Därför blev valet av musikal Les Misérables så klart.

Vi såg helt underbara rosor i Regents park och smakade oss igenom allt från indiskt till Vietnamesiskt.

Vi besökte området Shoreditch i östra delen av London, ett tidigare arbetarområde som då bland annat hade mycket textilindustri men som numera är ett riktigt hipstersområde. Det bjöds på många spännande butiker och nya designers till mysiga fik och små restauranger. Vi var där på söndagen så då var det också vintagemarknad på Brick Lane och stånd med mat från hela världen, streetfood när det är som bäst.
Lite mexikansk fick det ju bli.På Benitos HatHemgjord glass såg vi på flera ställen. Det lät spännande med basilika och chiliglass men just då var vi så mätta så vi avstod från att testa.Libanesiskt på en mycket avskalad men fräsch restaurang.Och till det libanesiska en god dryck gjord på färskpressade äpplen, mynat samt ingefära. Det passade väldigt bra ihop med maten.Grönsaksmässa i Shoreditch, välj en skål och betala 1 pund.Häftig Graffiti!Vackra gamla industribyggnader.Butik med industridesignLite pulled pork var vi ju tvungna att smaka på.Inte precis smalkost men o vad gott, och franskt!En kjol kanske?Här är det etiopiskt som bjuds.Färgglada skorVintageskor på Brick Lane
Streetfood
Japanskt på RokaInget Londonbesök utan Fish & chipsEfter allt ätandet var det skönt med en promenad i Hyde Park innan vi åkte ut till flygplatsen.


3 kommentarer:

 1. Så trevligt ni verkar ha haft det! Skoj med mat från olika länder och det verkade ju fräscht också... och vilket fint väder!
  Gratta födelsedagsbarnet med en kram från oss!

  SvaraRadera
 2. Ja det var väldigt trevligt. Man hinner riktigt mycket på en långhelg. Födelsedagsbarnet tackar för gratulationen.

  SvaraRadera
 3. Etiopiskt, låter och ser spännande ut. Men basilika- och chiliglass nja. Och Fish & chips är ju inte helt fel.

  SvaraRadera