söndag 9 mars 2014

Vår i luften

Idag har vi haft glädjen att se solen lysa från en klarblå himmel och temperaturen har kravlat upp till 9 grader här på västkusten. Men det har blåst en hel del så det var ganska friskt om man inte var i lä. Men visst är våren på gång. Vi kan definitivt inte skryta med de temperaturer de varit i södra Frankrike denna helgen, men visst vi är på väg och ljuset har definitivt återvänt. Underbart!

Våra vänner L & H har varit på besök i helgen. Gårdagen ägnade vi åt mat och dryck, det blev mycket franskt, framförallt på dryckessidan, men andra kök fick också vara med. Kvällen avslutades med ett vinspel som jag fått i julklapp och som jag till min glädje fick med övriga på att testa.

Dagens utflykt gick till Akvarellmuseet i Skärhamn med efterföljande titt på Klädesholmen och en avslutande sen lunch på Salt och Sill. Tack L & H för en trevlig helg! Nästa gång vi ses är på sydligare breddgrader.

Påsken är sen i år, så det är fortfarande mer än en månad innan vi åter för andas härlig sydluft. Det skall bli så spännande att se hur Outi och Magnus nya B&B Chez Amis ser ut. Jag ser också fram mot härliga promenader, nya ställen att upptäcka och ett glas rosé i solen. Det blir spännande att se hur växterna på terrassen ser ut, jag hoppas verkligen att de överlevt och kanske blommar en fin Camelia.Vi startade med AuberginrullarVidekissarKlädesholmenSmaltHav o klippor är alltid underbartTänk när det kryper svarta humrar i dessaMånga goda sillarEn lejdare har blivit fin hylla för ljus

3 kommentarer:

  1. En fin sammanfattning av en jättefin helg! Många nya intryck, inte minst av god mat och dryck, inte trodde vi något annat heller :) Härliga miljöer i Bohuslän som visade upp sig i soligt men blåsigt vårväder. Ser fram emot nästa "date" på annan fin plats!

    SvaraRadera
  2. Ja även Bohuslän kan leverera, idag har det varit lika soligt och inte någon blåst alls.

    SvaraRadera
  3. Våra hoods! Akvarellmuseet har fått besök varje år ända fram tills vi köpte murvelhuset... Perfekta ställen ni valde att besöka!

    SvaraRadera