måndag 9 september 2013

Snart dags att skörda chili

Vädret i sommar här i Svergie har chilin gillat. Jag har några riktigt stora poblano som till och med hunnit bli röda, när jag har fyra stycken mogna blir det "Chile Rellenos" serverad tillsammans med en god salsa.

Min Aji Limon använder jag till ceviche eftersom den har en bra hetta och lite fruktighet i smaken.

Tyvärr har jag ingen Amarillo i år, men en planta som ser frisk ut så kanske nästa år att den bär frukt, Ammarillo är min absoluta favorit när det gäller chili.

Om en vecka är jag åter i Frankrike och då blir det spännande att se hur den chilin som jag lämnade kvar därnere har utvecklats, det borde i alla fall finnas frukt på Espelette eftersom det är en fransk sort. Jag är dock lite orolig för att det inte är något som lever på terassen, vi har nämligen haft problem med att vår bevattning "tappar" programeringen utan anledning. I våras när vi kom ner hade den lagt av och i princip tagit död på vinrankan, den klarade sig med nöd och näppe även om det inte gick att rädda druvorna som hade börjat bildas. När vi sedan kom ner i somras hade den lagt av igen, dock utan att något hunnit dö. Den skötte sig hela tiden vi var nere så vi vet fortfarande inte varför den tappar sin programering ibland. Kanske är det åsknedslag som kan störa den. E som är teknisk begåvad har byggt en Faradays bur i form av aluminiumfolie runt själva programeringsdosan, kanske det hjälper....

 
 
 
 

 
 
 

 
 

1 kommentar:

  1. Oj vad dina chili har mognat fint! Mina behöver absolut mer tid på sig. Kan bero på hanteringen - att flyttas mellan tre olika vattnare när inte husse och matte är hemma är nog inte optimalt ;)

    SvaraRadera