söndag 23 juni 2013

Med stopp i Nyons

Snart bär det av söder över. På vägen ner kommer vi att göra ett stopp i två dagar i Nyons för att studera lite franska. Vi skall ta ett antal "face to face"  lektioner hos Danièle i Nyons. Förra hösten var jag där en vecka och talade franska med henne. Jag pratade ungefär 5 timmar per dag då, det var oerhört nyttigt och jag lärde mig verkligen mycket. Tyvärr är ju språk en färskvara, så även om jag försöker att lyssna på fransk radio ibland, se på filmer, läsa lite tidningar (dessa är förstås mest inredningstidningar som inte kräver så mycket språkkunskap) och naturligtvis prata när jag är på plats så glömmer jag mycket. Så några intensivtimmar med Danièle kommer att göra susen.
Nyons är dessutom en väldigt fin liten ort i hjärtat av Provence och den nordligaste platsen där de odlar oliver. Överallt blir man påmind om oliver när man är där och i vinkooperativets fina butik finns också ett olivmuseum.

Efter våra två dagar i Nyons går färden direkt ner till vårt älskade Languedoc där vi hoppas på några härliga veckor med sol, bad, vandringar, vinprovningar och träffa våra vänner. Vi skall hinna med en konsert i Nimes på den romerska arenan och vi får besök av E och hennes vännina. Vi planerar också att försöka hinna med en lite längre utflykt långt upp i bergen. Vi får väl se vad vi orkar med. Skall man åka på en längre utflykt behöver man gå upp tidigt på morgonen och vi brukar inte vara så bra på det eftersom det nästan alltid är så trevligt att sitta uppe på kvällarna när det är så varmt och skönt.Bilder från Nyons
2 kommentarer:

  1. Det låter både trevligt och nyttigt med ett stopp i Nyons för att fräscha upp det svåra språket. Det är säkert stor skillnad jämfört med mina lektioner då jag när som helst kan gå över till svenska när glosorna tryter.

    SvaraRadera
  2. Nyttigt men jag kommer ihåg hur trött jag var i höstas när jag var där en hel vecka.
    Eje skall också ta några lektioner:)
    Sedan är Nyons o dess omgivningar väldigt fina. .

    SvaraRadera