torsdag 14 februari 2013

Påsk i Causses

Då har vi äntligen fått klart att vi kan vara lediga både veckan före och veckan efter påsk. Det betyder att vi kör bil  och Stena är nu bokad för resan ner. Resan hem får bli den långa körsträckan, vi vill inte stressa för att hinna med en färja hem. Påsken för två år sedan åkte vi Stena hem, men det var väldigt nära att vi hade fått köra hela vägen, en olycka på tyska motorvägen gjorde att marginalen på 3 timmar snabbt förbrukades. Vi hann men körde på som absolut sista bilen, vi hade inte ens hunnit stänga av motorn innan portarna stängdes.

Nu ser vi fram mot att möta våren därnere med allt vad det innebär.. Kanske ett glas rosé på terassen, härliga promenader och massor av fina blommor. Över påskhelgen kommer E&B på besök, det ser vi fram mot.

Så här såg det ut påsken 2012


6 kommentarer:

 1. Blåregn är så vackert! Vi har i år tänkt bila ner för första gången. Är lite nyfiken på vilken väg ni tar när ni inte åker den snabba vägen... Har också tänkt åka den rakare varianten ner och sedan ta det lugnare på hemresan utanför storvägarna.

  SvaraRadera
 2. Vi satsar också på påsken men törs inte säga något säkert än, eftersom det fortfarande är en aning skakigt med min mamma. Vore kul att ses, om vi är därnere samtidigt!

  SvaraRadera
 3. Ja det vore kul att ses, jag håller tummarna för att ni kommer iväg. Vi skall som sagt köra ner och om allt går som planerat är vi nere på måndag före påsk och åker hem fredagen efter påsk. Vi kan väl höras av när vi kommit ner.

  SvaraRadera
 4. Jag älskar blåregn, färgen är så underbar.
  Det finns ju många avstickare man kan göra. Vi älskar ju Provence också och att åka Route Napoleon gjorde vi senast förra sommaren. Nyons där jag hade min franskakurs i höstas är jättefint. Lättast är kanske att åka till Montelimart och sedan köra av o in på de underbara småvägarna med en massa nya saker att upptäcka. Att stanna i Alsace är ett annat trevligt stopp på vägen.

  SvaraRadera
 5. Hej! Så kul för er att ni kan vara nere två veckor! Vi är nu i Sthlm sedan 4 dagar och ska i princip bara hem och packa om innan vi sticker söderöver. Det verkar bli fullt av svenskar där nere till påsken..... Kanske passerar ni oss som hastigast på hemvägen?

  SvaraRadera
 6. Det kan vi försöka med, så skall ni få tillbaka er nyckel också.

  SvaraRadera