måndag 17 december 2012

Fransk balkong

Om allt går som det skall är det inte många dagar kvar tills vi drar mot södern. Jag har varit i Finland idag och där var det full snöstorm men finnarna klarar detta galant, nästan inga förseningar alls. Med på vårt möte var också en belgare och han var helt förvånad, "hur kan ni köra bil i detta vädret"? Ja det hade inte fungerat i södra Frankrike heller det kan jag garantera, men nu tror jag inte att vi behöver oroa oss för det, väderprognosen ser ganska bra ut. Jag hoppas fortfarande på att vi skall kunna ta med barnen upp på Caroux för den underbara utsikten och för att det är ett"litet" äventyr, men vi får väl se om det kanske kommit snö på toppen...

Får se gäller också vår franska balkong, den är det enda som de inte hade renoverat när vi köpte huset. Vi har i två år nu varit lite försiktiga med att öppna dörrarna för att undvika att kliva "rätt ut" på gatan ett antal meter upp i luften. Nu är räcke och nya dörrar beställda och det är sagt att arbetet skulle påbörjas innan jul, men det betyder ju inte att det är klart, men kanske, kanske.



Snickaren i vår by som är duktig på att göra fönsterluckor har gått i pension så det är en från grannbyn som har fått äran att göra nya dörrar, beslagen skall vi återanvända.

1 kommentar: