måndag 17 oktober 2011

En korg full av svamp

Vi har inte hunnit tidigare i år men igår gav vi oss ut i svampskogen. Lyckan var fullständig när vi efter en timma hade korgen full med trattkantareller. Visserlgen var inte lyckan lika stor när all svamp skulle tas om hand, men nu är det gjort.
Idag har vi ätit ugnsomelett med kantarellstuvning. Jag blev riktigt nostalgisk, omelett i ugn var något mamma gjorde när jag var liten, själv har jag mest gjort sk. "fransk omelett". På tal om fransk så gillar jag ju det mesta som är franskt. Jag skall ner o titta till huset och byn på lördag, skall bli spännande att se om mina chiliplantor som jag planterade i början på sommaren har vuxit sig stora nu. Det borde dom ha gjort eftersom det varit soligt och väldigt varmt i flera månader därnere. Möjligtvis har de fått för lite vatten.

Gillar ni fransk film kan jag varmt rekommendera en ny film som hade premiär i fredags, den heter "Franska nerver". Den är lite småmysig och lite fina "chocolat" miljöer finns också med i filmen. Sedan njuter jag alltid av att lyssna till det franska språket och blir glad när jag märker att jag föstrår en del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar