söndag 1 maj 2011

Skåpet på plats och fikonträd inköpt

Då var vi hemma igen efter en intensiv men väldigt trevlig påsk i Frankrike. Vi startade resan på fredag kväll genom att "checka in" på Stena till Kiel. Kvällen innan ägnande vi ett antal timmar åt att packa in allt vi ville ha med ner i skåpbilen. Vi fick med oss nästan allt, några saker får vänta tills i juli däribland ett fin blå kruka som oliven skall få stå i. Lugn jag ändrade mig inte, jag har köpt ett fikonträd också, men det är för stort för den blå krukan. Jag köpte fikonträd, olivträd och en vinranka allt tillsammans kostade under 400 kronor. Nu håller vi tummarna för att vi har programerat in en lagom vattning på Gardenasystemet vi installerat.

Förutom att packa upp och möblera njöt vi också av det fina vädret, det är inte mycket som slår att sitta och sippa på ett glas rosé på en bar i solskenet.

Lite äventyr hade vi också, när vi kommit ner till huset passade hyrbilen på att gå sönder. Jippi vi fick åka till en fransk bilverkstad och försöka beskriva problemet på franska och försöka förstå vad de svarade, men det ordnade sig, vi fick ett nytt fjäderpaket till vänster bak och kunde åka hem som planerat.

Här kommer några fler bilder, dels på skåpet på plats men också de små träden och lite annat smått och gott.

  
Britt-Mari valde att inte måla hyllorna, det var helt rätt att ha dem trärena, kycklingnätet i dörrarna blev också väldigt bra.
Inte så stora ännu men terassen är i söderläge, så får de bara tillräckligt med vatten kommer de snart att breda ur sig.


                                          Terassen


                                                   

2 kommentarer:

  1. Så vackert och smakfullt ni har på terassen! Kram

    SvaraRadera
  2. Vad fint det blev med skåpet!

    Jag räknar för övrigt till tolv ljus på översta bilden ;)

    SvaraRadera