De här bröden blev väldigt goda. Jag har bara använt 25 g jäst och så har degen fått jäsa i 15 timmar. Mald koriander och Sambal olek ger smak åt bröden. De blev så härligt sega med en krispig yta och stora blåsor i.
Dessa bröd kommer jag att göra många fler gånger.
Perus paradrätt, ceviche är både gott, enkelt och nyttigt. Här kommer bild på två olika ceviche som jag lagat.
Den första är Ceviche Mediterané. Jag hittade på receptet i somras nere i Frankrike, det består av fisk, bläckfisk, persikor, avokado, chili, lime och vild fänkål som är plockad på en promenad i omgivningarna. Bilden är tagen på vår terass med bougainvillean och stenmuren som vacker bakgrund.
Alla gillar ju inte ostron, själv tycker jag att det är gott men är väldigt medveten om att risken att må dåligt av att äta råa ostron är ganska stor. Vid Medelhavet rakt ner från vår by finns innanhavet "Etange de Thau", här är ett stort centrum för ostronodling. Runt jul och nyår äter fransmännen extra mycket av denna vara. Vi valde att äta dem gratinerade denna gång, vilket är väl så gott och lite mer "safe"
Här kommer lite miljöbilder från "Etange de Thau" tagna på nyårsafton. Det var ca 15 grader varmt o soligt, o vad jag längtar ner igen.
Languedoc bjöd på strålande väder under hela vår vecka som vi var där. En underbar start på 2012 var en 3 1/2 timme lång promenad i härlig terräng på nyårsdagen, vädret var som en bra sommardag i Sverige.
I en av trädgårdarna i vår by fanns denna vackra ros. Dessa rosenbuskarna har jag sett blomma oavbrutet sedan vi var nere i påskas, det är helt fantastiskt.
Sååå vacker!
Innan vi startade vår vandring avnjöt vi lunch på terassen, som sagt inte helt fel start på 2012.