torsdag 17 september 2015

Deux autres jours de la Languedoc

Två nya fina dagar här i vårt franska hem har passerat. Gårdagen var lite mulen med lite regn men ändå ganska varm. Vi ägnade förmiddagen till att fixa lite i huset, bland annat målade jag i trappan och en vägg i badrummet. Allt detta är målat i en matt vit färg som är snygg men totalt opraktisk, det går nämligen inte att torka bort den minsta lilla fläck som uppstår. Fransk målarfärg är inte den bästa så med i bilen i somras var en stor burk färg från Sverige. Denna är också vit och matt men går att torka av. I somras var det för varmt men igår var det dags att greppa pensel o skrida till verket.

På eftermiddagen tog vi oss in till Beziers och vandrade runt en stund. Längst huvudgatan fanns en del stånd med olika loppisfynd, Jag var dock mer inne på att titta än att fynda igår men det är kul det också.

Idag har vi varit på en trevlig utflykt med L och H. Vi har provat vin i Fontes, vi har ätit en god lunch i Neffies och tittade också in hos Y på hennes fina B&B La belle vue. På hemvägen åkte vi till Brescou och fick en trevlig provning och guidning i vinproduktionen. Jag hade bespetsat mig på att köpa en kartong med deras underbart goda rosé men ser där fick jag tji. Den har redan sålt slut, finns ingen att få tag i. Så nu är det bara att vänta tills februari, mars nästa år då 2015 tappas på flaska.

Väl hemma i vår lilla by igen tog vi en kvällspromenad bland vinfälten. Jag tröttnar aldrig på denna utsikten, den är underbar.En röd och vitrutig kavaj med matchande örhängen, kan det vara något tro?Eller en helröd?Gammal plansch som gör reklam för konserver. Detta var när storskalighet och industriell livsmedelsproduktion var något fint.
Gamla teaterbyggnaden i BeziersHär kan man köpa sig en tallrik med skaldjur.Lunch i NeffiesFörrättenTvå veckor gammal ViognierVinmakeriHäftig konst i annorlunda miljöDruvor som väntar på att plockasEn rödvinsflod strömmar genom vår by2 kommentarer: