måndag 13 maj 2013

Franska på skånska

Vi är hemma efter en väldigt fin helg på Österlen. Denna fina del av Sverige är så nära södra Frankrike man kan komma utan att passera några gränser. Här finns fullt med gårdsbutiker för både mat, hantverk och heminredning. Havet är nära och intresset och känslan för god mat finns här precis som i Frankrike. Det är lite dåligt med vintillverkning men istället gör de alldeles utmärkt både äppelmust och cider. Vi var dock cirka en vecka för tidiga för att se hela havet av blommande äppelträd. Egentligen är det ju alldeles onödigt att jämföra Österlen med södra Frankrike eftersom Österlen klarar sig på egen hand, men är man frankofil så är man. Här kommer lite bilder av min spaning "franska på skånska".
MedelhavsblåKan man odla ostron på dessa rep??Pizza Au feu de bois

Apotekarens trädgård i Simrishamn
Ståndsmässig åkning i gammal fransk bil, Champagne

Citronträd i Apotekarens trädgård i Simrishamn
Fransk tvål på Kockska gårdens pensionat


Säkert franska fikon


3 kommentarer:

  1. Vilken fin helg ni verkar ha haft! Apotekarens i Simris är verkligen ett trevligt utflyktsmål för oss som behöver en medelhavsdos med jämna mellanrum. Fina franska foton... ;)

    SvaraRadera
  2. Just så är det! Frankrike finns precis överallt - även på ställen som egentligen borde få slippa jämförelsen, eftersom de har sin egna charm.

    SvaraRadera
  3. Underbart! Österlen är också en av mina favoriter.

    SvaraRadera