Jag tittade igenom sommarens foton från Frankrike idag och kom då ihåg att jag lovade mig själv i somras att när det blir för tufft i vintermörkret skulle jag minnas vår promenad i juli när vi hittade så många mogna fikon och inte hade något att bära dem i. På något sätt fick vi i alla fall hem ganska många som jag gjorde sylt av. Lite av sylten finns kvar i frysen därnere och skall njutas till en god getost nästa gång vi kommer ner.
Färska fikon är så vackra!
Den gamla vågen kom till användning.
När jag ändå var i gång med att göra sylt blev det lite aprikosmarmelad också. Om jag blundar nu kan jag faktiskt förnimma doften av färska aprikoser.
Fikonen tillsammans med lite torkad Espelette chili (sommaren 2013 års skörd) gav sylten en liten extra touch.
Jag är så glad att mitt andra hem finns och att vi hittade just detta lilla paradiset.
Hej Sandra! Ja visst längtar man söderut! Jag läser gärna din blogg- vi har också en dröm att kanske någon gång få vårt franska kök! Det var faktiskt i ett inlägg du skrev som jag fick idén att jag och min matlagningsälskande make skulle starta en blogg tillsammans. Det fick bli Vårt franska kök! Välkommen att titta! www.boelochfredrik.blogspot.se
SvaraRaderaFikonsylt på brödet på frukosten är toppen. Även här hemma i den mörka nord.
SvaraRaderaJa Frankrike o mat är ju väldigt nära sammanlänkat. Fortsätt dröm Boel, en dag är det kanske verklighet.
SvaraRaderaFikonsylt är gott till mycket!
SvaraRaderaTrevlig blogg du har! Jag snubblade just över den och har läst och drömt lite - för vem längtar inte efter Frankrike, sol och vintersovande vinfält just nu.
SvaraRaderaJag har en lika dan våg som du, men den får numera bo på utställningshyllan, för den fungerar inte. Gäller det din våg också, den ger ju inget utslag trots fikon i skålen...
Hälsningar Roland