söndag 29 september 2013

Pezenas genom kameralinsen

För drygt en vecka sedan besökte jag åter Pezenas denna mysiga lilla stad med både trevlig shopping, fönstershopping, många små konstnärs- och hantverksbutiker och inte att förglömma deras gata fylld med "brocantes".

Just denna gången blev det inte så mycket av ovan utan istället lyfte jag blicken lite och tittade på skyltar av olika slag. Några vackra portar och någon blomma fastnade jag också för. Jag kan inte låta bli att ta kort på portar och inte heller på blommor, båda objekten är så vackra tycker jag.

Jag har bara varit hemma en vecka men längtar redan tillbaka till sydligare breddgrader.

Bilderna kommer att hjälpa mig att genomleva novembermörkret som jag vet gör allt för att få mig låg.












Den blå färgen är ständigt närvarande






Potatisblomma






Känner plötsligt en väldig längtan efter en orange karaff!




måndag 9 september 2013

Snart dags att skörda chili

Vädret i sommar här i Svergie har chilin gillat. Jag har några riktigt stora poblano som till och med hunnit bli röda, när jag har fyra stycken mogna blir det "Chile Rellenos" serverad tillsammans med en god salsa.

Min Aji Limon använder jag till ceviche eftersom den har en bra hetta och lite fruktighet i smaken.

Tyvärr har jag ingen Amarillo i år, men en planta som ser frisk ut så kanske nästa år att den bär frukt, Ammarillo är min absoluta favorit när det gäller chili.

Om en vecka är jag åter i Frankrike och då blir det spännande att se hur den chilin som jag lämnade kvar därnere har utvecklats, det borde i alla fall finnas frukt på Espelette eftersom det är en fransk sort. Jag är dock lite orolig för att det inte är något som lever på terassen, vi har nämligen haft problem med att vår bevattning "tappar" programeringen utan anledning. I våras när vi kom ner hade den lagt av och i princip tagit död på vinrankan, den klarade sig med nöd och näppe även om det inte gick att rädda druvorna som hade börjat bildas. När vi sedan kom ner i somras hade den lagt av igen, dock utan att något hunnit dö. Den skötte sig hela tiden vi var nere så vi vet fortfarande inte varför den tappar sin programering ibland. Kanske är det åsknedslag som kan störa den. E som är teknisk begåvad har byggt en Faradays bur i form av aluminiumfolie runt själva programeringsdosan, kanske det hjälper....